Geslaagd afscheidsfeestje Lievenshove

 

Gedenkwaardig, moe maar zeer voldaan, kijkt de organisatie van het afscheidsfeest van Lievenshove terug op een fantastische dag met veel positieve reacties en grote opkomst. In dit bericht een video met de hoogtepunten en informatie over het gepresenteerde boekje.

 

Lievenshove houdt binnenkort op te bestaan en heeft in haar 74 jarig bestaan voor veel mensen grote betekenis gehad. Oud-bewoners zijn er opgegroeid en veel medewerkers hebben op Lievenshove hun vak geleerd. Voor velen geldt dat de periode Lievenshove een belangrijk rol in hun leven heeft gespeeld.

Bij de sluiting van Lievenshove wilden veel oud-bewoners en (oud) medewerkers de kans hebben om elkaar nog eens te ontmoeten en heinneringen op te halen. Vandaar een reünie en afscheidsfeestje met grote opkomst.
Want op zaterdag 6 april was het dan zover, de dag waarop oud bewoners en (oud) medewerkers nog een laatste maal Lievenshove konden bezoeken. 

Tijdens deze dag werd ook een boekje gepresenteerd, zodat Lievenshove in dit boekje in zekere zin straks nog voortleeft als een blijk van de betekenis die deze instelling heeft gehad. Wellicht zagen jullie daar iets van voorbij komen in het artikel dat op maandag 8 april is gepubliceerd in BN/deStem. Deze boekjes zijn via Erfgoed Juzt na te bestellen. 

Lievenshove, een begrip in Oosterhout, hulpverleningsland en binnen Juzt.
Ook al wonen er nog jongeren, het afscheid nemen van deze locatie hebben we toch door laten gaan. Tussen 15.00 uur en 19.00 uur was een ieder welkom. De aanmeldingen gingen door tot zaterdagochtend en de teller stond op 170. Fotoboeken kwamen mee en herinneringen werden opgehaald. Vele omhelzingen, herkenningen, vragen en verhalen. Helpend bij het weerzien was dat op je naamkaartje ook stond welke jaren je betrokken was bij Lievenshove. 

Een luisterend oor voor Wim Smit, die de gasten toesprak, lukte nauwelijks. Er werd namelijk volop bijgepraat onder het publiek. Leo Lighthart bedankte de stagiaires die hem en Coen Dresen geholpen hebben met het boekje "Lievenshove vierenzeventig jaar". Dat inmiddels de Frietkar gearriveerd was sijpelde door en die had goede klandizie. 

De bezoekers waren duidelijk blij op deze manier de kans te krijgen afscheid te nemen van een bewogen periode, waarin ondanks alles ook veel nieuwe vriendschappen en relaties zijn ontstaan. 

"En, hoe kijk je nu terug op de tijd dat je hier woonde?
Die was gaaf, super, top, een verademing, heerlijk en gezellig; veel geleerd!"

Het organiserende groepje appt elkaar naderhand; "gedenkwaardig, moe maar zeer voldaan, kunnen we mooi op terugkijken, positieve reacties van bezoekers, grote opkomst zonder trammelant, een fantastische dag".

Daar deden we het voor!
Annie en Kees Rovers, Leo Lighthart, Coen Dresen, Jeen Visser, Toon Verberne, John Jacobs en  Marina van Wissen


Klik hier om de foto's te bekijken